Bosplantsoen

Bosplantsoen

Met autochtone herkomst

bomen-plants.jpg

Laanbomen

Van de hoogste kwaliteit

product-beplantingsprojecten.jpeg

Beplantingsprojecten

Planten van a tot z

Faassen Plants

Faassen Plants is leverancier van complete en duurzame projectbeplanting. Sinds 1924 is ons familiebedrijf met als specialisatie bosplantsoen uitgegroeid tot betrouwbare leverancier van boomkwekerijproducten aan groothandelaren, hoveniers, gemeentes en bosbouwbedrijven in binnen- en buitenland.

kwekerij

Duurzaam

Wij streven ernaar de beste kwaliteit planten te leveren. Wij  lopen al decennia lang voorop met het behalen van duurzame product- en bedrijfscertificaten zoals On the way to PlanetProof, GroenKeur en MPS-A+. 

Zorgvuldige omgang met het milieu, de producten, de klanten en het personeel zijn kernwaardes in onze bedrijfsvoering. 

Boomkwekerij

Op 75 hectare kwekerij in Noord-Limburg worden met name laanbomen, solitaire struiken, bos- en haagplantsoen en potplanten gekweekt. Onze vestiging in Noord-Brabant (Achtmaal) zorgt voor de snelle levering van planten van diverse productiegebieden in Brabant, Zuid-Holland en België.

In het leverseizoen, dat door diverse technieken steeds meer wordt verlengd, exporteren wij vrijwel dagelijks naar o.a. Engeland, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Maar ook klanten in o.a. België, Frankrijk, Zwitserland, Rusland, Polen, Tsjechië en Luxemburg worden regelmatig door ons van planten voorzien.

boomkwekerij
Familie Faassen
v.l.n.r. Jessie, Florian, Marie-José, Bart, Rowan en Sandra Faassen

Familiebedrijf

Met Florian en Rowan staat sinds 2021 de vierde generatie aan het roer van de kwekerij in Tegelen. In 1924 begon overgrootvader Bert zijn kwekerij in Tegelen onder de naam J.H. Faassen-Hekkens. Jaren nadat het bedrijf verhuisde naar Reuver begon kleinzoon Bart op de oude locatie in 1980 het bedrijf Bart Faassen Tegelen. 

In 2016 werd de locatie in Reuver gesloten en kwam J.H. Faassen-Hekkens weer in Tegelen terecht. Na de samenvoeging wordt sinds 2020 de naam Faassen Plants als handelsnaam gebruikt. 

Onze producten

Aanplantprojecten

Planten van a tot z voor projecten van klein tot groot. Onze eigen productie aangevuld met het uitgebreide assortiment van ons grote leveranciersnetwerk zorgen ervoor dat we bijna ieder groenproject van beplanting kunnen voorzien. Onze klanten zijn:
kwekerij

Plantmateriaal

Aan boomkwekerijen in heel Europa leveren wij kwaliteitsmateriaal voor opplant in de volle grond of in pot. Van groot belang bij deze leveringen zijn kwaliteit, soortechtheid en versheid. Vaak worden deze orders in het najaar geplaatst voor levering in het voorjaar. Wij reserveren de planten en zorgen voor stipte levering na afroep van de bestelling.

Bosbouw

Al sinds Arnold Faassen in 1883 planten kweekt worden deze afgenomen door bos-eigenaren. Of het nu gaat om houtproductie of aan- en herplant, miljoenen planten hebben hun weg vanuit Tegelen naar bossen in aanleg over heel Europa gevonden. Het gaat hierbij met name om loofhoutgewassen zoals eiken, beuken, haagbeuken, elzen, berken, populieren en essen als 1, 2 of 3 jarig plantsoen.

Heeft u een vraag?

Wij horen graag van u

Kies - Choose - Wähle

De website kan worden weergegeven in de volgende talen

Actuele voorraad

Wij geven u graag een overzicht van de planten die u bij ons kunt bestellen.

Download onze handige catalogus en neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft.