A. Faassen en Zonen

Arnold Faassen, beter bekend als Bergs Nölke werkte als gewone arbeider in de klei-industrie, maar barstte van de ambitie. In 1883 begon hij dennenplanten te kweken; dennenplanten die hij verkocht aan de gemeente, kasteel de Holtmühle en Duitse houtvesters. Aan werk geen gebrek. Arnold moest herhaaldelijk zijn gehele, omvangrijke familie optrommelen om op landgoederen in Duitsland bos aan te planten. Van zijn zes kinderen kwamen er drie in het bedrijf dat toen A. Faassen en Zonen ging heten: Willem (1886), Bert (1892) en Tinus (1900). Bert bleek de meest ondernemende. Waar hij een kans zag, greep hij die met beide handen aan. Al op jeugdige leeftijd… Op 31 juli 1914 werd de algehele mobilisatie uitgeroepen. Bert moest opkomen. Hij werd gedetacheerd bij Zundert aan de Belgische grens. Omdat Nederland neutraal bleef, had hij weinig om handen. Bert nam de gelegenheid te baat om contacten aan te knopen met plaatselijke aardbeientelers. Hij wist hen te bewegen om voor zijn vader boompjes te gaan kweken. Boompjes, die vervolgens met de trein naar Tegelen werden vervoerd.